Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökByråer

IUM: ”God vertikal jul!”

Publicerad: 22 December 2015, 08:48
Uppdaterad: 22 December 2015, 09:05

I jakten på att vara rätt 2016 vänder IUM:s vd upp och ned på medarbetarnas skärmar. Här är IUM:s årliga julfilm.


Ämnen i artikeln:

IUM

För mediebranschen är mediebyrån IUM:s årliga julfilm ett lika säkert jultecken som publikstormarna mot SVT:s julkalender.

Tidigare år har julhälsningarna gett svar på frågor som varför IUM:s printchef bara anställer tjejer och vad byråns vd Urban Hilding egentligen tänker på hela dagarna.

Filmen tar avstamp i ett strategimöte där en medarbetare siar att vertikal video kommer att ”skölja över” branschen 2016.

Vd:n urban Hiding tar sig an uppgiften genom att vända upp och ned på allt på IUM: häftapparater, whiteboardsudd – och medarbetarens skärmar.

För att göra poängen tydlig trycker Urban Hilding någon minut in i klippet även ihop perspektivet på själva julfilmen som sådan.

Men då stöter han på patrull från sina medarbetare:

”Urban, jag tror du fattar fel, vertikal video är ju ännu bara en del”, rimmar en IUM-medarbetare.

”Men skulle vi inte i framkant vara, att print och tv dör det är väl ingen fara?", frågar Urban Hilding.

”Nä men vänta Urban, det där är inte heller riktigt sant, i mediemixen är print och tv fortsatt relevant”, replikerar en tredje IUM-medarbetare.

I slutet av filmen bjuder IUM även på ett gäng bloopers från inspelningen. Se tidigare julfilmer från IUM genom att klicka på artiklarna nedan.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

IUM

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.