Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Iskallt uppdrag till Bror Rudi

Publicerad: 3 Maj 2011, 09:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:12

Den statliga myndigheten Polarforskningssekretariatet har efter en pitch valt byrån Bror Rudi, som bland annat ska ta fram en ny grafisk profil.


Polarforskningssekreteriatet har som uppgift att främja och samordna svensk polarforskning och organiserar bland annat forskningsexpeditioner till Arktis och Antarktis.

Nu har myndigheten alltså valt Bror Rudi som ny byrå, efter en upphandling där 22 byråer deltog.

– Vi föll för Bror Rudis genomtänkta förslag. Det var nytt men ändå välgrundat i vår verksamhet. Bror Rudi har förstått vad vi gör och nu ser vi fram emot att samarbetet med byrån tar form och fart, säger Eva Grönlund, kommunikationschef på Polarforskningssekretariatet.

Avtalet sträcker sig över två år då Bror Rudi kommer arbeta med grafisk formgivning, produktion av trycksaker och webbdesign, framtagande av logotyper samt en ny grafisk profil för myndigheten.

– Vi brukar inte hoppa på offentliga upphandlingar men det här kunde vi inte låta bli att vara med på.Vi ser väldigt mycket fram emot att ta fram en identitet med ett långsiktigt perspektiv som ger myndigheten en lustfylld och tydlig profil. Den måste ju synas i den kolsvarta polarnatten likväl som i midnattssol, säger Kalle Bohr, vd på Bror Rudi.

Polarforskningssekreteriatet tog under förra året över Abisko naturvetenskapliga station och har isbrytaren Oden som forskningsscentral.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.