Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Internetfilmer får egen kategori i Guldägget

Publicerad: 11 december 2014, 08:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

Nu får onlinefilm en egen tävlingskategori i Guldägget.


Filmkategorin är en av Guldäggets allra största kategorier. De senaste åren har dock allt fler annonsörer börjat skapa rörligt innehåll specifikt för nätet.

Nu växer Guldägget, då kategorin ”Onlinefilm” läggs till inför tävlingen 2015.

– Filmkategorin är en av tävlingens största och med anledning av det samt att vi ser en stor utveckling av film som gått i andra medier än bio och tv har vi valt att göra en egen kategori för dessa typer av bidrag, säger Maja Siösteen, projektledare för Guldägget, i ett pressmeddelande.

Så här beskrivs den nya kategorin.

Kategorin Onlinefilm innefattar all film för internet där det finns en tydlig uppdragsgivare och avsändare. Oavsett om uppdragsgivaren betalt för visningen eller inte. I den här kategorin ska juryn också ta hänsyn till den aktuella filmens lämplighet för just internet".

Dessutom har Guldäggets Tävlingsgrupp, ett utskott från Komms styrelse, valt att förtydliga vad kategorin ”Hantverk” står för.

– Vi har sett att det nästan blivit som två läger i juryn, en grupp som inriktat sig på idén och en grupp som tittar på utförandet. Därför väljer Tävlingsgruppen att förtydliga kategorin för att visa att det handlar om kärleken till detaljerna snarare än den kreativa idén, säger Maja Siösteen, i pressmeddelandet.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev