Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Intellecta räknar med bättre Q4

Publicerad: 13 december 2012, 12:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:01

Kommunikationskoncernen Intellecta räknar med ett bättre resultat under årets fjärde kvartal, jämfört med motsvarande period förra året.


Ämnen i artikeln:

Intellecta

Resultatförbättringen, före engångsposter, beräknas ligga i spannet 9-12 miljoner kronor jämfört med Q4 2011. Resultatet tros därmed hamna mellan 3-6 miljoner kronor, förra året redovisade Intellecta en förlust på drygt 6 miljoner kronor i det fjärde kvartalet.

– Vi har haft en del engångposter, bland annat personalminskningar som ni har skrivit om tidigare, säger Yann Blandy, vd och koncernchef på Intellecta till dagensmedia.se.

Resultatförbättringen, som enligt Intellecta bland annat beror på kostnadsbesparingar och intensifierat säljfokus, inleddes redan under årets tredje kvartal.

Under 2013 ska koncernens strategiska fokus att ligga på att stärka erbjudandena inom digital och rörlig kommunikation – främst genom förvärv.

– Vi har påbörjat en resa. Till exempel ingick Intellecta och den danska webbyrån Propeople i ett gemensamt bolag tidigare i höstas. Det är så vi vill fortsätta, säger Yann Blandy.

Sofia Hvenström

Ämnen i artikeln:

Intellecta

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.