Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Intellecta får miljoner av Skatteverket

Publicerad: 11 Februari 2011, 06:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

Skatteverket sänker momsen för kommunikationskoncernen Intellecta. Nu ska koncernen begära ytterligare en ändring av momsen.


Ämnen i artikeln:

IntellectaSkatteverket

Skatteverket har beviljat Intellecta en sänkning av tidigare redovisad moms för 2005 och delar av 2006. Enligt ett pressmeddelande rör det sig totalt sett om 50,8 miljoner kronor som koncernen får tillbaka.

Intellecta ska nu begära ändring resterande momsdeklarationer för 2005-2007. Skulle det beviljas så skulle koncernens resultat före skatt stärkas med ytterligare 46 miljoner kronor.

Intellecta begärde en sänkning av momsen efter en dom i EU-domstolen i februari förra året, där domstolen drog en tydlig gräns mellan tryckeriers tillhandahållande av trycksaker och tillhandahållande av tjänster. I Sverige får det särskild betydelse med anledning av den så kallade bokmomsen – en reducerad mervärdesskatt på trycksaker.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IntellectaSkatteverket

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.