Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Intellecta-chefen: "Det har varit en tuff tid"

Publicerad: 15 Oktober 2012, 10:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:08

Peter Füle får lämna sin post som vd på Hilanders efter knappt 18 månader. Yann Blandy, vd och koncernchef på Intellecta, berättar om tankarna bakom vd-bytet.


Ämnen i artikeln:

Hilanders

I dag tillkännagav Intellecta att Christina Karlsson Kazeem blir ny vd på dotterbolaget Hilanders.

Detta innebär att Peter Füle, som klev in som vd på företaget i maj förra året, får lämna posten.

– Vi har kommit överens efter 18 väldigt svåra månader där han varit vd för Hilanders att det är dags för någon annan att ta över. Han har dragit ner byråns kostnader och fått in flera nya kunder, men det har varit en tuff tid, säger Yann Blandy, vd och koncernchef på Intellecta, till dagensmedia.se.

Han vill dock inte gå in på om Peter Füle lämnar byrån för ett annat uppdrag.

– Det får du ta med Peter Füle, säger Yann Blandy.

Enligt Yann Blandy tar Intellecta nu in Christina Karlsson Kazeem som vd på byrån för att fortsätta att vända den negativa trend som byrån hamnade i för 18 månader sedan.

– Hon ska ta in Hilanders i nästa fas. Christina har en erfarenhet av köparsidan, en extrem digital kompetens, en enorm säljförmåga och har dessutom jobbat för vår konkurrent BBDO. Jag bedömer att hon har rätt egenskaper för att driva byrån, säger han.

Hur ska ni jobba för att vända den negativa trend du pratar om?

– Det är redan på gång. Det går mycket bättre i dag än för 18 månader sedan, med många nya kunder. Vi ser mycket positivt på framtiden.

Christina Karlsson Kazeem ska placeras vid Stockholmskontoret, varför då?

– Stockholmskontoret har haft mer tillväxt och fart under fötterna, så då kapitaliserar vi på den trenden. Hon ska vara i Malmö två eller tre dagar i veckan, men det finns mer positiv tillväxt i Stockholm.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hilanders

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.