Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

"Inspirerande och jobbig att jobba med"

Publicerad: 2 Juli 2010, 08:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:45

Gustav Martner på CP+B Europe räknar med att Alex Bogusky fortsätter att påverka reklambranschen, även om han själv hoppar av.


Ämnen i artikeln:

CP B EuropeGustav MartnerCP BCrispin Porter Bogusky

Gustav Martner jobbade tillsammans med Alex Bogusky i samband med köpet av Daddy, numera CP+B Europe, en affär som Bogusky var personligen involverad i.

– I början hade vi hade daglig kontakt om hur arbetet skulle struktureras. Det som slog mig var vilken intellektuell inställning han har till reklam. Han har uppenbarligen läst mycket litteratur och forskning om sitt yrke, och det är kul att se folk som är så intresserade och vill gå till botten med saker.

 CP+B:s sajt, som endast utgörs av vad som sägs om byrån och dess kunder på nätet, skapades efter en dialog med Europa-byrån.

– Vi pratade om betydelsen av transparens och utifrån den dialogen tog Alex direkt beslutet att göra sajten 100 procent transparent. Det är både inspirerande, och lite jobbigt, att jobba med den sortens människor, som på allvar tar konsekvensen av sina insikter, säger Gustav Martner.

Nu säger sig Alex Bogusky ha hoppat av reklambranschen. Men Gustav Martner räknar med att han kommer att fortsätta att påverka dem som är kvar.

– Min gissning är att de projekt han nu tar sig an kommer kunna att påverka branschen ännu mer än nu. Det är i alla fall min förhoppning. Alex Bogusky har en exceptionell inställning och är extremt duktig, säger Gustav Martner.

– Han har en respektlös inställning till gamla sanningar och hämtar sin inspiration från andra ställen än de flesta andra, fortsätter han.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.