Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Ingager fördubblar intäkterna

Publicerad: 31 mars 2016, 07:06
Uppdaterad: 31 mars 2016, 07:09

3 mijoner företag annonserar via Facebook. Foto: Press

Ingager siktar på att nå 150 miljoner i omsättning. Byråns färska bokslut avslöjar hur det går hittills.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Sociala medier-byrån Ingager har expanderat snabbt det senaste året, med massiva nyanställningar och etablering i Tyskland.

Bolaget, som hjälper kunder med marknadsföring på Facebook och Instagram, mer än fördubblade sin omsättning under 2015. Det visar det färska bokslutet som nyligen inkom till Bolagsverket.

I en intervju med Breakit i december 2015 sade medgrundaren och vd:n Jimmy Jakobsson att omsättningen för 2015 skulle landa på 65 miljoner, vilket kan jämföras med 26 miljoner kronor 2014.

Bokslutet avslöjar att Ingager inte nådde hela vägen fram. Omsättningen för 2015 stannade på 56 miljoner kronor.

Trots den snabba expansionen är Ingager lönsamt, och har så varit varje år sedan starten. Rörelseresultatet för 2015 landar på 1,9 miljoner kronor, vilket ger en rörelsemarginal på knappa 3,5 procent.

Ingager gör ingen utdelning till sina aktieägare.

”Ingager har under 2015 visat fortsatt stark tillväxt. Antalet kunder, omsättning och anställda har ökat, förmågan att leverera bra resultat är god trots kraftig tillväxt”, skriver bolaget i sitt bokslut och tillägger:

”Utsikterna för 2016 ser mycket ljusa ut”

Planen är fortsatt expansion.

– För ett par år sedan såg våra kunder på Facebook-reklam med nyfikenhet, som att de ville testa för att det var kul. Nu ser de Facebook som helt affärskritiskt. Parallellt med det ser vi att pengarna flyttar allt mer in i mobilen, där Facebook är väldigt starkt. Sammantaget gör de här trenderna att vi får fler kunder hela tiden men också att vi växer med våra befintliga kunder. Jag räknar med att vi omsätter cirka 150 miljoner kronor nästa år, sade Jimmy Jakobsson till Breakit i slutet av förra året.

Totalt hade Ingager 23 anställda i snitt under 2015. Även det är en fördubbling jämfört med 2014.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.