Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökByråer

Hovet kräver att få se skandalbilderna

Publicerad: 23 Maj 2011, 05:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

Bertil Ternert – presschef på Hovet – kräver att få se skandalbilderna på kungens festande. Samtidigt vill han inte gå till för hårt angrepp på media.


Ämnen i artikeln:

Hovet

Bakgrunden till att Bertil Ternert kräver att få se skandalbilderna är att kungafamiljen farit illa. Det rapporterar Aftonbladet.

– Självklart. Det är skriverier som gör att man blir väldigt ifrågasatt. Hela mediesverige har ställt in sig på att det finns ett par bilder och de ska vi kommentera, men de bilderna vill ingen visa. Om exempelvis Aftonbladet kan visa när, var och hur bilderna är belagda – självklart måste vi ta ställning till dem då, säger Bertil Ternert till Aftonbladet.

Bertil Ternert lovar också att kungen ska kommentera skandalbilderna  – som just nu finns i gangstern Mille Marcovics händer – om Hovet får tillgång till dem.

Men trots den skarpa kritiken vill Bertil Ternert ändå vara försiktig i sin attack mot media.

– Jag vet att jag ska akta mig för att kritisera hur medier jobbar, men däremot kan man ju säga så här, vad jag förstår så är källorna till bildfrågan personer som på något sätt har ifrågasatts i andra sammanhang. Om man säger så, säger han till Aftonbladet.

I en tidigare intervju med dagensmedia.se har Bertil Ternert dock sagt sig vara överraskad över hur hårt bevakad kungafamiljen är.

– Jag har höjt på ögonbrynen flera gånger. Framför allt är det de yngre i familjen som bevakas hårt. Ett ord som kvällspressen ibland använder är granskning, men det är det ju inte frågan om här, har han tidigare sagt han till dagensmedia.se.

Dante Thomsen


Ämnen i artikeln:

Hovet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.