Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hon tar över Volontaire

Publicerad: 29 September 2016, 14:29
Uppdaterad: 29 September 2016, 15:08

Efter tre år på byrån blir projektledaren Jenny Hagblom vd.


Ämnen i artikeln:

Volontaire

David Orlic lämnar Volontaire och rollen som vice vd. Samtidigt tar Jenny Hablom över vd-stolen efter Carl Unger, vilket Resumé också berättade om tidigare i dag.

– Det känns stort, spännande och väldigt väldigt stimulerande, säger hon till Dagens Media.

Var det självklart att tack ja?

– Nej, det var det inte. Det har varit en resa att komma fram till vad jag kan tillföra, att hitta drivkraften för att axla rollen att leda andra.

Hon tar formellt över från 1 januari, men kommer under hösten att gå parallellt med Carl Unger.

Det var redan strax efter att hon börjat på byrån för tre år sedan som hon fick frågan om att ta över.

– Det var ganska tidigt, jag engagerar mig lätt i saker jag brinner för och fick tidigt vara med i för byrån viktiga diskussioner, säger hon.

Hur kommer man att märka att du är ny vd?

– Hittills har vi haft stort fokus på att bygga byrå, att vara en liten spetsig byrå. Nu måste vi hitta ett sätt att arbeta med större mer komplexa uppdrag.

– Och i en bransch som glider måste också vi våga släppa lite prestige i hur vi definierar vår roll.

David Orlic som var med och grundade Volontaire 2009 säger att det var ett självklart val att lämna byrån.

– Det finns en tydlig och enkel anledning, jag behövs inte längre. Målet med att starta upp en organisation måste vara att göra den så bärkraftig som möjligt och det har vi lyckas med, säger David Orlic till Dagens Media och fortsätter:

– Vi har framtidssäkrat byrån med nyckelrekryteringar och nya kundsamarbeten som kommer avslöjas längre fram. Om man menar allvar med att man vill vara en innovativ aktör och verkligen driva utvecklingen framåt då måste man även vara innovativ internt och lyfta fram nya ledare.

Vad är du särskilt stolt över?

– Att vi har byggt framtidens huvudbyrå och lyckats med ett generationsskifte som många andra entreprenörer kämpar med. När det kommer till specifika projekt så är svaret att det alltid är det senaste projektet som räknas. Just nu är det vårt samarbete med Liberos.

Vad ska du göra härnäst?

– Jag har inte bråttom, jag har mer än tillräckligt att göra året ut och mitt arbete med Komm fortsätter. Men längre fram, när jag fått lite distans är jag nyfiken på frågor som hållbarhet, affärsutveckling, organisation och kommunikation som förändringsarbete.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Volontaire

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.