Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hon tar över Guldägget

Publicerad: 25 November 2015, 08:20
Uppdaterad: 28 Januari 2016, 09:07

Forsman & Bodenfors ad Silla Levin blir Guldäggets juryordförande.


Ämnen i artikeln:

Forsman Bodenfors

Nästa år avgörs Guldägget för 55:e gången. Då blir det alltså Silla Levins uppdrag att leda juryn. Det är tredje gången som en kvinna är ordförande. Forsman & Bodenfors Anna Qvennerstedt var först ut 2011 och 2014 leddes juryn av DDB:s Tove Langseth.

Silla Levin har tidigare suttit sex gånger i Guldäggets jury, varav två gånger som kategoriordförande.

– Men det är annorlunda att vara ordförande än att sitta i juryn och vara den som verkligen dömer. Nu ska ju jag ha en mer övergripande roll, inspirera och peka ut en riktning. Jag vill att Guldägget inte bara ska vara en temperaturmätare, utan också en ledstjärna som inspirerar kommande kommunikation, säger hon till Dagens Media.

Silla Levin firar nästa år 20 år som kreatör. Sedan hon gick ut Beckmans skola 1996 har reklamen genomgått en enorm förändring, från mer eller mindre envägskommunikation till de helt andra spelregler som uppstått via nätets intåg – där delaktighet och dialog står i fokus.

Hur kommer det att märkas att just du är juryordförande?

– Jag vill att alla ska döma efter sin egen kompetens, så till viss del kommer det inte att märkas. Men det som jag vill ska känneteckna mig är att jag tycker att det är viktigt för vår bransch att inse att vi är en del av samhället och en maktfaktor, vi har kraft att bidra till att förändra samhället till det bättre. Vi lever i en tid där kommunikation är väldigt viktigt och det vill jag få alla att förstå.

Läs mer om Silla Levin och Guldägget i Dagens Media #20, 2015, som utkommer idag. Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Forsman Bodenfors

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.