Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hon blir vd för Diplomat

Publicerad: 22 September 2015, 08:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:51

Sonja Rasin tar steget från partner till vd.


Ämnen i artikeln:

Diplomat Communications

Sonja Rasin har varit på kommunikationsbyrån Diplomat Communications sedan 2010, både som seniorkonsult och partner.

Nu tar hon över som vd för Diplomat Communication. Hon ersätter Oscar Hyléen, som fortsätter som koncernchef för hela Diplomat-gruppen där även YouMe Agency ingår.

– Jag är väldigt glad för förtroendet och för utmaningen. Jag ser mycket fram emot att få jobba med helheten och bygga vidare på den starka plattform och position som Diplomat Communications har. Jag har fantastiska kollegor och företaget har en stark kundportfölj, säger Sonja Rasin till Dagens Media.

Ledningsteamet i Diplomat-gruppen består nu av Sonja Rasin, den förre vd:n Oscar Hyléen och Anna Olsson, vd för varumärkes- och marknadskommunikationsbyrån YouMe Agency, som verkar i gränslandet mellan pr och reklam.

Enligt Sonja Rasin handlar vd-bytet om att "frigöra mer kraft inom Diplomat-gruppen".

– Jag blir vd för Diplomat Communications och Oscar Hyléen fortsätter som koncernchef och ansvarar för tillväxten och utvecklingen av hela Diplomat-gruppen. Vi vill stärka ledningen och vägen framåt är tydlig. Vi ska växa och utveckla den starka position vi har inom Public Affairs och Corporate Communications.

Sonja Rasin har tidigare varit kommunikationsrådgivare på JKL och Framfab och i egen verksamhet med fokus på strategisk rådgivning inom corporate communications, interna förändringsprocesser och finansiell kommunikation.

Vad ska du ändra på nu när du är chef?

–Vi ska fortsätta att leverera på den höga nivån som vi redan gör i dagsläget, vi ska ha en bra arbetsplats som attraherar de bästa medarbetarna. Detta som vi i samma veva ska ge de bästa erbjudanden som finns på marknaden.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Diplomat Communications

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.