Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hon blir ny vd på Spinn

Publicerad: 11 mars 2014, 10:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:45

Marie Wedin blir, efter 11 år på Lynxeye, ny vd på kommunikationsbyrån.


Flytten innebär att hon tar steget från varumärkesstrategi till renodlad kommunikation.

– Ja, det är skillnaderna rent arbetsmässigt. Mot kunderna blir arbetet ganska likartat. Jag fortsätter att jobba med samma service, att vara marknadschefens coach och hjälpa honom eller henne, säger Marie Wedin till Dagens Media och fortsätter:

– Rollen som vd innebär ju också att jag har ett mer övergripande helhetsansvar, vilket skiljer sig från mina uppgifter på Lynxeye.

Spinn Action Marketing startades år 2000. Verksamheten är bred och man arbetar främst med strategiuppdrag, integrerande kampanjer och kommunikation i både media och butik.

Marie Wedin tar över rollen som vd från Lotta Romney och Tomas Lundgren, som har delat på arbetet som tillförordnad vd sedan Jonas Bäckström klev ned från posten för ungefär ett år sedan. Marie Wedin ser fram emot den nya tjänsten.

– Det känns strålande, och det kommer att bli otroligt spännande, säger hon.

Vad kommer du att fokusera på till en början?

– Första fokus ligger på att förtydliga definitionen av Action Marketing. Vad begreppet innebär och vad vi är bra på. Det måste bli tydligt för våra kunder och i våra potentiella pitchar. Till att börja med ska jag nu sätta mig in i våra kunder och deras affär och se över hur vi kan öka vår strategiska kompetens.

Pär Ullrich

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News