Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hon blir ny vd för Vizeum

Publicerad: 22 augusti 2016, 08:50
Uppdaterad: 22 augusti 2016, 08:50

Efter tre år som Industry Manager på Google blir Ebba Kilman ny vd för Vizeum Sverige. Hon tar över efter Frippe Stenberg.


Ämnen i artikeln:

VizeumDentsu Aegis

I april i år meddelande Frippe Stenberg att han lämnar vd-posten för Vizeum och går till Scandic.

Efter en gedigen rekryteringsprocess har Dentsu Aegis Network Sverige valt att tillsätta Ebba Kilman som vd för Vizeum.

Hon kommer närmast från Google där hon ansvarat för affärsområdena detaljhandel, teknologi och telekom. Ebba Kilman har tidigare erfarenhet som bland annat byråchef på reklambyrån Abby Norm och planner på mediabyrån Starcom.

– Vizeum består av ett gäng fantastiska människor som förtjänar en modig och ambitiös ledare och det är precis vad vi funnit i Ebba. Hon är en smart, driven och inspirerande strateg som förstår den digitala ekonomins drivkrafter. Hon inser även den ökande betydelse som media, kreativitet och teknologi har i den pågående transformationen från gamla till nya affärsmodeller. Vizeum har ett starkt momentum och jag är övertygad om att Ebba Kilman är den lagledare vi behöver för att få teamet och våra kunder att växa ytterligare. Jag ser dessutom fram emot att välkomna Ebba i koncernledningen för Dentsu Aegis, säger Mattias Behrer, vd och koncernchef för Dentsu Aegis Network Sverige, i ett pressmeddelande.

– Jag är tacksam för en inspirerande resa med Google, men ser fram emot en ny utmaning att ta mig an. Jag lockades av den ambitiösa vision Vizeum och Dentsu Aegis har om att bli 100% digitala och dubbla sina intäkter till 2020. Jag ser fram emot att få driva verksamheten med lika delar mjuka variabler, en tydlig HR-agenda, samarbetskultur och starka värderingar. Jag triggas av utmaningen att tillsammans med teamet stärka Vizeums position med fokus påstrategi och konsumentinsikter och ta företaget till nästa nivå som datadriven media- och affärspartner, säger Ebba Kilman, tillträdande vd för Vizeum Sverige.

Ebba Kilman tillträder tjänsten den 1 november.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VizeumDentsu Aegis

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News