Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hon blir byråchef på Diplomat

Publicerad: 6 september 2012, 06:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

Seniorkonsult Lena Krauss tar ett kliv uppåt och blir byråchef på Diplomat Communications.

Ämnen i artikeln:

Diplomat Communications

FH

Fredrik Hammarbäck


Det är från och med nu i september som Diplomat Communications organiserar om sin byråledning och skaffar sig en byråchef i Lena Krauss. Hon anställdes som seniorkonsult våren 2008 och har framför allt lett arbetet med byråns erbjudande rörande ir och investment relations.

Lena Krauss ges uppdraget att leda byråns Stockholmskontor, en roll vilken i huvudsak är tänkt att inbegripa bemanning, kompetensutveckling, och rekrytering.

– När en byrå når en viss storlek behövs det någon som fokuserar på interna processer och kompetensutveckling. Lena ska fokusera på att leda det interna arbetet på byrån, så att jag kan ägna mig mer åt externa kontakter och byråns kunder, säger Anna-Karin Hedlund, vd Diplomat Communications till dagensmedia.se.

Lena Krauss:

– Det känns jättespännande. Våra uppdrag är ofta är breda och komplexa och omfattar både public affairs, pr och finansiell kommunikation, därför blir en av mina viktigaste uppgifter att säkra att kunden alltid får rätt bemanning. Det är också viktigt att se till att fortsätta utveckla byråns konsulter och ge dem rätt utmaningar. Vi är ett kanongäng och har en stark företagskultur med erfarna och duktiga kollegor.

Anna-Karin Hedlund säger att det känns tryggt med en intern rekrytering.

– Lena är ambitiös, känner byrån väl och kan vår företagskultur.

Tidigare har Lena Krauss verkat som finansanalytiker på banken ABN AMRO, partner vid ir-byrån Shared Value i London och ir-chef på Tele2. Dessutom har hon drivit en egen byrå med inriktning mot pr- och ir-frågor i Singapore.

Parallellt med arbetet som byråchef ska Lena Krauss fortsatt arbeta med Diplomat Communications tjänster rörande investment relations och ir.

Diplomat Communications grundades 2003 av Anders Oremark, Björn Nyblom och Gunnar Sonesson och har i dag kontor i både Stockholm och Bryssel.

Med den nya organisationsstrukturen blir Kajsa Stenström fortsatt byråchef och ansvarig för Brysselkontoret, medan Lena Krauss blir byråchef för Stockholmskontoret. Lena Krauss ska rapportera direkt till Anna-Karin Hedlund.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev