Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hon är Årets Designköpare

Publicerad: 26 oktober 2017, 05:27
Uppdaterad: 26 oktober 2017, 05:27

Hanna Brogren utses till Årets Designköpare. Foto: Erik Sandberg

För första gången har Årets Designköpare korats.


Ämnen i artikeln:

Komm

Det är Komm som, tillsammans med organisationens Varumärkes- och design-grupp, tagit initiativ till den nya utmärkelsen Årets Designköpare.

Syftet med priset är att belöna beställare bakom arbeten som ”visar på mod, nytänkande och affärsstrategisk framgång inom grafisk design”. 

Tre beställare var nominerade. Vinnare blev Hanna Brogren på Stockholm Stad.

Motiveringen lyder:

”Precis som vilket stort svenskt varumärke som helst, är också Stockholms stad ett varumärke. Ett varumärke som måste vårdas, utvecklas och kommuniceras till sina invånare. Alla olika verksamheter måste kännas som en enhet, kommunikationen måste vara relevant och engagerande, och den grafiska identiteten tydlig och personlig. Hanna Brogren har genom sitt arbete lyckats med allt detta. Inte minst med implementeringen, som är ett jätteprojekt. Designen ska genomsyra och möta en stad med över en miljon invånare. Att därutöver med mycket energi och en positiv attityd förankra arbetet internt i en stor organisation är imponerande.

Hanna Brogren har med integritet och passion genomfört ett varumärkesarbete som inte bara syns i Stockholm, utan också gjort att stockholmarna upplever en mångsidig stad i världsklass genom ett personligt och gemensamt tilltal i alla verksamheter.”

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Komm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.