Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Holknekt in i Zeke Tastas byrå

Publicerad: 2 Maj 2011, 09:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Zeke Tastas, som nyligen hoppade av Wiley & Partners, drar igång byrån The Pistol Agency. I ryggen har han investeraren Per Holknekt samt kunden Ladbrokes, kan dagensmedia.se avslöja.


– Jag skulle inte kunna tänka mig någon bättre att ha ombord än Per, han blir en klart lysande ledstjärna för The Pistol Agency, säger Zeke Tastas till dagensmedia.se.

Zeke Tastas avslutade en kortare anställning på Naked för ett år sedan för att dra igång reklambyrån Wiley & Partners. Men den resan fick ett snabbt slut för ett par veckor sedan, då dagensmedia.se kunde avslöja att han slutar.

Enligt Zeke Tastas själv låg det ingen konflikt bakom beslutet att gå vidare.

– Det finns ingen schism, inga konflikter och ingen dålig stämning mellan Wileys tidigare partners, säger Zeke Tastas.

Med sig till den nya byrån The Pistol Agency tar han tre medarbetare och delägare – Andrea Gezelius, Elsa Lindblad och Carlan Snygg – samt kunden Ladbrokes, som nyligen valde Wiley & Partners som huvudbyrå. Till hösten ska också en vd vara på plats.

Byråns slogan är "Why bring a knife to a gunfight?" – vilket syftar till reklambyråns ambition att arbeta med kunder ”som inte nöjer sig med att bara inte förlora utan satsar på att vinna”, säger Zeke Tastas.

– Att investera ikapp med sina konkurrenter har blivit en defensiv strategi, ett sätt att inte halka efter. Vi riktar in oss på de kunder som letar efter en hävstång, en fördel bortom den köpta kontakten.

Han vill inte berätta hur mycket pengar som Per Holknekt kör in i byrån. Odd Molly-grundaren berättar om sitt beslut om att gå in i The Pistol Agency i ett skriftligt uttalande:

– Förutom att jag tror på idén och att jag har sett vad det här teamet kan åstadkomma så går jag alltid mer igång på människor än på idéer. Jag har känt Zeke länge och inspireras av hans energi så det känns helt rätt att vara med på den här resan.

Wiley & Partners, med medgrundarna Robert Brink och Leo Dahlin, valde nyligen att sälja byrån till A-com och gå ihop med Y&R.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.