Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hill & Knowlton Strategies tappar vd:n

Publicerad: 1 december 2014, 11:29
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:20

Mats Fogelberg lämnar vd-posten på Hill & Knowlton Strategies efter samtal med ledningen.


Mats Fogelberg blev vd på Hill & Knowlton Strategies 2011, men slutar nu alltså.

– Mats har bidragit mycket till att sätta H+K Strategies på kartan igen efter en turbulent period på 2000-talet. Verksamheten har under denna treårsperiod växt organiskt med över 60 procent och samtidig förbättrad lönsamhet. Vi är nu vid ett vägskäl där vi behöver fokusera på mer traditionella ledningsuppgifter och styrning av organisationen för att utveckla oss vidare, säger Lars Erik Grønntun, vd på H+K Strategies EMEA i ett pressmeddelande.

Rekryteringen av en ny vd har inletts.

– Jag har under tre år jobbat dygnet runt för att vända H+K Strategies, växa och attrahera nya medarbetare. Vi har kommit en god bit på väg och har nått en kritisk massa när det gäller både kunder och medarbetare. Vi är nu en god bit på väg men inte helt framme ännu.

– Med hänsyn till verksamhetens behov att komma ur den första tillväxtfasen och in i en mer strukturerad utvecklingsfas behöver H+K Strategies fokusera mer på organisationsutveckling. I detta arbete så kan andra bidra mer än jag och vi har därför kommit fram till att företaget mår bäst av ett nytt ledarskap, säger Mats Fogelberg i pressmeddelandet.

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev