Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hilanders kök knycker från The Fan Club

Publicerad: 10 augusti 2011, 06:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:03

Hilanders Kitchen har gått från tre till tretton medarbetare på ett år. I veckan anlände senaste värvningarna från framför allt The Fan Club.


För ett år sedan startade Hilanders dotterbolaget Hilanders Kitchen och flyttade över sina matrelaterade kunder dit. Hilanders dåvarande cd Pär Bergkvist, känd för att bland annat ha ätit sig igenom 100 michelinstjärnor och 100 skolkök, blev vd för bolaget. Den nya byrån är inriktad på matuppdrag inte minst inom den offentliga sektorn.

Vid starten var personalstyrkan tre personer, men byrån har växt och har numera tretton medarbetare.

– Vi har nischat oss på att bara göra matuppdrag och det har gått fantastiskt bra sedan starten. Vi håller inte bara på med reklam utan försöker också att vidga vyerna med projekt som tidningen ”Skolmat och vänner”, säger Pär Bergkvist.

I veckan började två nya medarbetare som tidigare arbetat The Fan Club – ad:n Lina Andersson och cd:n Malin Wikerberg. Även projektledaren Linda Renulf gjorde sin första dag i måndags. Hon anslöt från en tjänst på Nestlé i Singapore.

Hilanders Kitchen gör uppdrag för bland annat Svenskt Kött, Nestlé barnmat och Larsa Food. Precis som Hilanders är byrån ett dotterbolag till Intellecta.

I bokslutet för 2010 var nettoomsättningen 3,7 miljoner kronor och resultatet efter finansiella poster 11,4 miljoner kronor.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News