Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hilanders Kitchen upphör som eget bolag

Publicerad: 4 April 2012, 05:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:27

Malmöbyrån Hilanders Kitchen upphör att existera som eget bolag och slås istället ihop med moderbolaget Hilanders. Anledningen är de avhopp som drabbat byrån.


Ämnen i artikeln:

IntellectaHilanders

Under sensommaren 2010 bröts Hilanders Kitchen ut som ett eget bolag, men efter mindre än två år upphör alltså verksamheten som ett eget bolag. Det rapporterar nyhetsbyrån Rapidus.

Anledningen är den ström av avhopp som Hilanders Kitchen drabbats av sedan 2011. Då hade byrån elva anställda. I dag har den bara sex, som alltså går in i moderbolaget Hilanders.

Spiken i kistan blev vd:n Pär Bergkvists avhopp i januari i år.

– Det var Pär Bergkvist som drev på att det skulle vara ett eget bolag. Nu är det bara en administrativ börda och det finns ingen anledning att ha kvar två separata bolag. Varumärket Hilanders Kitchen med uppdrag kommer dock att finnas kvar, säger koncernmodern Intellectas vd Richard Ohlson till Rapidus.

När dagensmedia.se når Hilanders vd Peter Füle berättar han att fusionen är en rent administrativ åtgärd.

– Det är juridiskt enklare för Intellecta att göra så här. Hilanders Kitchen kommer fortfarande att finnas som ett eget affärsområde och ha ett eget erbjudande, säger han till dagensmedia.se.

Mer info kommer.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

IntellectaHilanders

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.