Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Helsingborgsbyrå växer med nytt affärsområde

Publicerad: 19 mars 2014, 12:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:44

Produktionsbyrån Gertrud & Söner drar igång en satsning på event. Samtidigt anställs fyra nya personer.


Produktionsbyrån Gertrud & Söner är idag inriktad på film, illustrationer och webb. Nu läggs även affärsområdet event till verksamheten.

– Vi har tidigare jobbat med eventnära produktioner och bland annat producerat filmer och livesändningar för event. Dessutom har vi gjort ganska mycket eventteknik också och samarbetat med Knut Kommunikation i Stockholm, säger Anders Larsson, projektledare och delägare i Gertrud & Söner.

– Event är ett roligt och spännande område som kommer att komplettera det vi gör väldigt väl.

Två nya medarbetare ska bygga upp byråns eventdel – Jonas Wilensjö från Pyramid Communication och Patrik Eriksson från Knut Kommunikation.

Duon tillträder 7 april och bland annat i uppdrag att ta fram en eventstrategi för Gertrud.

Det är första gången som Gertrud rekryterar från andra byråer, tidigare har nya medarbetare rekryterats utanför byråbranschen.

– Det känns som om vi har tagit ett steg ytterligare i vår utveckling när andra i branschen vill jobba hos oss.

Dessutom förstärker Gertrud personalstyrkan med två skribenter – Anders Anderson och Jonas Birgersson, som båda tidigare har varit associerade till byrån.

Totalt har byrån nu 13 medarbetare.

Förra året landade omsättningen på 5,5 miljoner kronor. Bokslutet är inte riktigt klart, men Anders Larsson berättar att byrån gått med vinst varje år sedan starten 2010.

Helsingborgs byråkarta har förändras ganska radikalt de senaste åren sedan både Hilanders och Bates lämnat staden. Nu är flertalet byråer ganska små – många utgörs av 1-2 medarbetare, berättar Anders Larsson.

– När vi startade var det inte så många som höll på med film, men nu är vi ganska många. Helsingborg har av tradition varit en riktig byråstad och jag hoppas att vi kan ta tillbaka den bilden.

Han fortsätter:

– Just inom film märks det att något händer och jag hoppas att Helsingborg kan bli ett nav för filmproduktion i framtiden.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.