Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hard Hat rekryteras av MSL Group

Publicerad: 12 augusti 2015, 07:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:54

MSL Group rekryterar Calle Schulman, Mats Dicklén och övriga medarbetare från produktionsbolaget Hard Hat.


– Vi skapar ett ledande erbjudande inom video, säger MSL Group Stockholms vd Jan Lindow till Dagens Media.

– All form av masskommunikation, oavsett vad syftet är, kräver numera bra innehåll, och video är det som växer snabbast på grund av spridningen i sociala medier. Vi är bra på innehåll sedan tidigare, men vi vill vara allra bäst på vad vi gör, fortsätter han.

Mats Dicklén kommer att leda MSL Groups innehållsstudio, MSL Studios, medan Calle Schulman blir creative director på byrån.

– Det känns fantastiskt roligt för mig på idépåhittare att få någon att bolla med, hittills har jag mest gjort det själv vilket är ganska tråkigt, säger Calle Schulman till Dagens Media.

– Nu får jag bolla med de smartaste personerna i Sverige, fortsätter han.

Som cd kommer Calle Schulman inte längre bara arbeta med idéer som rör rörlig bild.

– Det är något som jag har suktat efter, säger han.

MSL Group och Hard Hat har samarbetat en hel del under de senaste åren.

– Vi har en relation med dem och en väldigt bra kemi. När vårt avtal med Red Arrow gick ut var valet självklart att gå till MSL, säger Calle Schulman.

– Det ska bli spännande att jobba med vissa av deras stora kunder och få se hur det går till på den höga nivån, och få kombinera vårt erbjudande med MSL:s större muskler.

Calle Schulman börjar på MSL Group på måndag, den 17 augusti. Mats Dicklén och övriga medarbetare från Hard Hat börjar senare under hösten.

Jan Lindow, MSL Group:

– Ur ett konkurrensperspektiv så blir vi i gruppen den enda aktören i Sverige som under ett och samma tak kan erbjuda allt ifrån kvalificerad public affairs-rådgivning, finansiell kommunikation, medierelationer och corporate kommunikation, likväl som kreativt varumärkesbyggande och effektiva marknadskommunikationslösningar. Dessutom med en ledande studioverksamhet.

Exakt vad ägarna Red Arrow kommer att göra med Hard Hat, som nu blir av med sina medarbetare, är fortfarande oklart.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev