Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Här är Västra Götalandsregionens byråer

Publicerad: 23 november 2011, 12:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Västra Götalandsregionen har upphandlat nya byråer för produktion av kommunikation och information, och antalet byråer har minskat kraftigt.


Västra Götalandsregionen upphandlingar av produktions- och konsultinsatser inom kommunikation och information är nu klara.

Tjänsterna har delats upp i tre kompetensområen; mindre uppdrag gällande grafisk form och produktion, större uppdrag gällande grafisk form och produktion samt rörlig media.

De tjänster som nu har upphandlats ligger endast inom den första och den sista kategorin.

– Vi håller på att göra om den andra delen, troligtvis går vi ut med upphandlingen inom detta område snart, säger Lars Wallin på regionkansliets informationsavdelning till dagensmedia.se.

De byråer som har upphandlats inom den första kategorin, mindre uppdrag gällande grafisk form och produktion, är GCL Kommunikation, Logiken Marknadskommunikation och Factum Reklambyrå.

För rörlig media har regionen upphandlat Savannen Reklam, Stahre TV, Citat och Ibiz Reklambyrå.

Vid regionens förra upphandling slöts avtal med ett tjugotal olika byråer. De byråer som hittills är upphandlade uppgår bara till sju stycken.

– Vi vet inte än hur många byråer det kommer att bli sammanlagt, men med den nya lagen om offentlig upphandling så blir det en förnyad konkurrensutsatthet och då har vi valt att dra ner, för att göra det hanterligt, säger Veronica Sjöling, projektledare för regionens upphandlingar av administrativa tjänster, till dagensmedia.se.

Med i den sammanlagda upphandlingen var trettionio byråer. Avtalen med byråerna sträcker sig i två år med möjlighet till förlängning maximalt två gånger under två år. Avtalen beräknas motsvara åtta miljoner kronor under denna tvåårsperiod.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.