Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Han tar över Vizeum

Publicerad: 14 Mars 2011, 05:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:18

Vizeum har nu, efter en lång tids letande, hittat en ny vd. Det blir Magnus Ohlsson som ersätter Ulrika Molin.


Ämnen i artikeln:

VizeumAegis

– Det här var för spännande för att säga nej till, säger Magnus Ohlsson till dagensmedia.se.

Det var i november förra året som Ulrika Molin hoppade av från vd-posten. Göran af Klercker, vd på Aegis Sverige, säger att man gjort ett ”grundligt jobb” för att hitta hennes ersättare.

– Ett vd-jobb handlar mycket om att utveckla andra människor och vårt viktigaste kriterium var att hitta rätt människa med rätt ambition och intresse för att få de anställda att växa, säger han.

Magnus Ohlsson har en lång bakgrund inom retailbranschen. Bland annat har han varit nordisk marknadschef på Stadium, marknadschef på EM samt konsult för RNB. Men ingen erfarenhet från mediebyråer, annat än i egenskap av reklamköpare. Det är dock inget som oroar Göran af Klercker.

– Vi är inne i en så pass snabb utveckling så att ha ett nytt perspektiv är minst lika viktig som att ha erfarenhet av vad vi gjort tidigare, säger han.

Han säger att han träffat ”ganska många” kandidater.

– Det har varit både från andra typer av byråer och från medier. Men av slutkandidaterna var det ingen från mediebyråbranschen.

Magnus Ohlsson tillträder den 1 maj.

– Vizeum har i princip fyrdubblat sin storlek på sex år. Det blir Magnus stora utmaning att fortsätta på samma spår, säger Göran af Klercker.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

VizeumAegis

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.