Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Han blir vice vd för Starcom USA

Publicerad: 20 November 2013, 06:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:56

Jens Welin lämnar Sverige för USA och Chicago, där han blir han executive vice president managing director för Starcom.


Ämnen i artikeln:

Starcom

Jens Welin har arbetat på Starcom de senaste 18 åren och har senast varit europeisk chef för nykundsbearbetning.

Nu flyttar han alltså till Chicago och Starcom USA där där han får titen executive vice president managing director.

Kontraktet är unte tidsbestämt men i ett mejl till Dagens Media berättar Jens Welin att planen är att bli kvar i USA minst ett par år.

" Jag flyttar själv i januari och min familj kommer framåt juni. Våra döttrar kommer att gå på Universitet och High School. Mitt avtal är inte tidsbestämt. Men i USA kan man ju få sparken på dagen, så det finns inga garantier för framtiden. Men vi siktar på att vara där i minst tre år och säljer vårt hus på Lidingö för att gå ”all in”", skriver Jens Welin.

Han påpekar också att han inte känner till Chicago särskilt väl.

" Chicago som stad blir en intressant bekantskap. Jag har förstått att många svenskar som bor eller bott i Chicago tycker att det är en bra stad för oss svenskar att bo i. Klimatet är lite som Sverige, fast kortare vinter. Det finns ett rikt musik, sport och kulturliv. Som basketspelare kan jag se fram emot många fina stunder med Chicago Bulls. Vem vet, kanske jag får chans att coacha basket även i USA".

Starcom USA har 1,200 medarbetare och av dessa arbetar 800 i Chicago. I sin nya roll kommer Jens Welin att leda kundteamen för elektronikkedjan Best Buy och spritföretaget Jim Beam.

Han kommer också att arbeta med försäljning mot nya kunder inom retail-kategorin och mode. Han rapporterar direkt till vd:n Lisa Donahue.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Starcom

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.