Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hallvarsson & Halvarsson köper Springtime

Publicerad: 28 April 2014, 08:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:31

UPPDATERAD. Hallvarsson & Halvarsson Group förvärvar konkurrenten Springtime.


Ämnen i artikeln:

Hallvarsson HalvarssonSpringtime

I nya Hallvarsson & Halvarsson Group ingår nu de tre kommunikationsbyråerna Hallvarsson & Halvarsson, KW Digital och Springtime.

– Det här gör vi av tusen goda skäl. Springtime är ett fantastiskt företag med en imponerande kompetens och kundbas. Det är sådana kompetenser som vi redan har men djupare och starkare, säger Hallvarsson & Halvarsson Groups vd Martin Petersson till Dagens Media och fortsätter:

– Men vad som är ännu mer spännande är att Springtime är starka inom de kommunikationsområden där vi i dag inte är lika starka. Interkommunikation och marknadskommunikation är två exempel på detta.

Ni kallar er för "Sveriges största kommunikationsgrupp", vad är ni störst i?

– Om man samlar våra kompetenser inom pr passerar gruppens intäkter över 200 miljoner kronor under året. I en relevant referens på den svenska marknaden så får den här affären den konsekvensen.

Vad betalade ni för Springtime?

– Vi har kommit överens om att inte gå ut med det.

Blir det nedskärningar på Springtime?

– Vad vi gör nu är att sätta full fart på att satsa och ta tillvara på alla nya möjligheter som vi nu har med tanke på kunder och kompetens. Vi kommer att investera både resurser och kapital in i Springtime för att kunna slutföra den förändringsresa som byrån påbörjade för två år sedan.

Sprintime kommer inte att integreras i Hallvarsson & Halvarsson, enligt Martin Petersson.

– Någon sådan avsikt har vi inte. Det här blir en grupp med tre kommunikationsbyråer som har sina respektive områden, säger han och fortsätter:

– Det här är bland det roligaste jag gjort på länge, det känns otroligt bra.

Under 2012 omsatte Springtime 117 miljoner kronor. Det var också första året som byrån gjorde ett positivt resultat. Resultatet landade på 6,6 miljoner kronor vilket kan jämföras med en förlust på 20 000 kronor året innan.

Hallvarsson & Halvarsson gjorde i sin tur en förlust på nära två miljoner kronor enligt det senaste bokslutet. Även omsättningen backade.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.