Hallå där... Sandra Kastås som lämnar Ullman PR efter fem år

2017-02-16 11:50  
Sandra Kastås, ny pr-chef för Ehrenberg Kommunikation i Stockholm. Foto: Pressbild

Efter ett uppehåll på tre år är det ikväll dags för ”Stora pr-priset” där du är juryordförande. Hur känns det?

– Det känns bra. Det blir mycket folk, 45 personer kommer på middagen och ytterligare 40 till prisutdelningen, så det blir roligt. Vi har ju haft en paus på tre år, så det är något färre bidrag än tidigare år. 

Ser du några trender bland bidragen?

– Många bidrag har varit relaterade till Almedalen, och det har varit mycket kampanjer. Vi har försökt att få in långsiktiga pr-arbeten som visar på hur pr verkligen kan förändra samhället, till exempel bidra till lagändringar, eller på den nivån. Men jag vet ju själv hur svårt det är samla ihop ett uppdrag som man kanske har haft för en kund i tio år.

Hon fortsätter:

Det råder en stark kampanjkultur, men vi har exempel på både långsiktiga, varumärkesdrivna och säljdrivande arbeten.

För fem år sedan började den då nyutexaminerade Sandra Kastås som vd-assistent på Ullman PR. När hon nu slutar – för att bli PR-chef på Ehrenberg Kommunikations nyöppnade Stockholmskontor – är det som vice-vd.

– Jag har lärt mig hur mycket som helst på Ullman PR, från början var det bara jag och Harald Ullman, och jag var helt ny i yrket. Framförallt så har jag arbetat upp ett stort nätverk, säger Sandra Kastås.

Vad var det som lockade med Ehrenberg Kommunikation?

– Jag var redo för någonting nytt, jag hade ju varit på Ullman PR i fem år, och kände att jag började stagnera lite och behövde nya utmaningar. När jag inledde samtal med Ehrenberg Kommunikation om att bygga upp kontor i Stockholm kändes det jätteintressant. Det är ett internationellt företag med bra utvecklingsmöjligheter och större perspektiv.

När börjar du?

– Jag börjar på måndag. Jag inleder med en liten turné till kontoret i Hamburg och sedan till Köpenhamn. Den första mars sätter jag i gång i Stockholm. 

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt