söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Gustav Martner tar över CP+B

Publicerad: 20 september 2012, 05:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

Jonas Hedeback kliver av vd-posten på CP+B Sweden. Ersätter gör byråns executive creative director Gustav Martner, som nu får delade roller.

Ämnen i artikeln:

CP B EuropeGustav Martner

DT

Dante Thomsen


Jonas Hedeback och Gustav Martner grundade byrån Daddy tillsammans med Björn Höglund. Sedan uppköpet 2009 har trion styrt CP+B tillsammans men nu går de alltså skilda vägar då Jonas Hedeback väljer att lämna byrån.

– Det är Jonas eget beslut och det är något som har mognat inom honom. Han känner helt enkelt att han inte vill göra vd-grejen längre, säger Gustav Martner till dagensmedia.se.

Ersätter gör alltså Gustav Martner som parallellt kommer att fortsätta i rollen om executive creative director.

– Jag är fortfarande väldigt engagerad och entusiastisk så när ägarna ringde upp och frågade var det ett lätt beslut. Jag har ju ett väldigt bra team runt mig som kan hjälpa till och dela upp uppgifterna.

Blir det inte tufft att kombinera rollerna?

– Jonas har ju jobbat lite mer inåt organisationen medan jag har varit ganska utåtriktad så det har varit ett delat ledarskap. Vad vi gör nu är att vi delar upp de arbetsuppgifterna och låter vår ekonomichef och projektledaransvarige steppa upp. Vi ska också rekrytera en executive assistant som ska stödja oss.

Vad Jonas Hedeback ska göra istället är oklart.

– Han har kört på rätt hårt och inte varit så mycket pappaledig som han önskat. Det är mycket ansvar att vara managing director.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev