Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Gustav Martner föreslås ta över Komm

Publicerad: 12 Maj 2011, 06:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

I sommar lämnar Ulf Strömqvist ordförandeskapet i Komm. Valberedningen föreslår nu att CP+B Europes executive creative director Gustav Martner tar över.


Ämnen i artikeln:

Sveriges kommunikationsbyråerKommCP B EuropeUlf StrömqvistGustav MartnerCrispin Porter Bogusky

Hilanders vd Ulf Strömqvist ska lämna över ordförandeklubban i sommar efter fyra år i styrelsen varav ett och ett halvt år som ordförande.

Komms valberedning, med Magnus Valentin i spetsen, föreslår nu Gustav Martner som ny ordförande. Han har tidigare suttit tre år i styrelsen, men gör det inte för tillfället.

– Förutom att Gustav Martner har en intressant bakgrund, ett brett kontaktnät och är bra på att förklara affärsnyttan med våra tjänster, så har hans tidigare erfarenhet i Komms styrelse och förmåga att samarbeta bra med vd Jessica Bjurström varit extremt viktigt i valet, säger Magnus Valentin, till dagensmedia.se.

Gustav Martner har en lite annorlunda profil än föregångaren, varför?

– Ulf har tillsammans med Jessica gjort ett fantastiskt jobb i en svårt pressad situation. Nu när städjobbet är gjort och vi är inne i en ny fas med ett nytt konjunkturläge så behöver vi visa offensivitet på ett annat sätt. Jag tycker att Gustav Martner på ett bra sätt representerar det nya som branschen står för.

Han pekar på Gustav Martners ålder och bakgrund som ledare för en digital byrå som sedan växt och blivit en fullservicebyrå.

Komm har sökt efter Ulf Strömqvists efterträdare under en längre period och har haft ovanligt många kandidater att ta ställning till. Vem som slutligen blir ordförande de kommande två åren avgörs först på årsmötet den 27 maj. Då ska även ett antal styrelseledamöter få sin ersättare.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.