Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Gullers Grupp värvar sex

Publicerad: 11 September 2015, 06:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:52

Gullers Grupp växer med sex nya juniorkonsulter – bland annat värvas en tidigare SSU-ordförande.


Ämnen i artikeln:

Gullers Grupp

I Dagens Medias genomgång av 35 av landets största pr-byråers ekonomi utmärkte sig Gullers Grupp – som bland de större byråerna växte mest.

Omsättningen ökade med 29 procent och landade på 75 miljoner kronor. Byråintäkten, det bästa måttet på en pr-byrås verksamhet, ökade med 26 procent och skrevs till 59 miljoner kronor.

Gullers Grupp har bland annat växt via en rad förvärv och har fortsatt tillväxt som uttalat mål.

Den nuvarande affärsplanen sträcker sig till 2017.

– Vi siktar på att nå en byråintäkt på 100 miljoner kronor, sade vd:n Hans Gennerud nyligen till Dagens Media.

Nu värvas sex juniorkonsulter till Gullers Grupps ”aspirantprogram”, en satsning som för tredje året genomförs för att hitta unga talanger inom kommunikationsbranschen.

Programmet kan liknas vid ett traineeprogram. Aspiranterna får jobba på Gullers Grupp i ett år, och får under tiden genomgå ett omfattande utbildningsprogram. Målet är dock att alla utvalda ska erbjudas anställning efter årets slut.

– Av de som har genomgått programmet i tidigare omgångar jobbar samtliga inom företaget i dag, och det är självklart målet, säger Hans Gennerud.

Bland de nya aspiranterna finns Linus Glanzelius, tidigare ordförande för SSU i Göteborg, Zina Al-Dewany, tidigare politisk sekreterare på Stockholms studentkårers centralorganisation och Cornelia Böttiger, som bland annat har jobbat för Nyheter 24.

– Det är en bred palett av människor. Gullers Grupp är i dag ett företag som ska kunna leverera allt från printannonser i tunnelbanan till pantomimteater på stan. Vi behöver människor med många olika kompetenser, både med god teoretisk utbildning och förmågan att omsätta det i praktiken, säger Hans Gennerud.

Gullers Grupp har i dagsläget kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Enligt byrån ingår nu 80 medarbetare i konernen ”som växt med 37 personer sedan årsskiftet”. I koncernen ingår även dotterbolagen Klarsyn och Mediegruppen.

Här är Gullers Grupps sex aspiranter:

Linus Glanzelius

Har tidigare arbetat på Grayling. Han har politisk erfarenhet och en masterexamen i European studies med inriktning på statsvetenskap. Linus arbetar på Gullers Grupp i Göteborg.

Zina Al-Dewany

Kommer senast från Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO) där hon var politisk sekreterare. Hon har tidigare studerat biomedicin på Karolinska Institutet, varit ledarskribent och genomgått Aftonbladets ledarskribentutbildning. Zina arbetar på Gullers Grupp i Stockholm.

Viktor Gustafsson

Är nyexaminerad statsvetare från Uppsala universitet och har en master i General Management från Handelshögskolan i Stockholm. Viktor har vid sidan av sina studier arbetat extra på Paues Åberg Communications. Han arbetar på Gullers Grupp i Stockholm.

Cornelia Böttiger

Kommer direkt från Lunds universitet där hon studerat strategisk kommunikation och blivit belönad för bästa kandidatuppsats. Cornelia har vid sidan om sina studier arbetat extra med marknadsföring på Red Bull samt som redaktör på Nyheter24-gruppen. Cornelia arbetar på Gullers Grupp i Stockholm.

Elin Sjöstrand

Har arbetat som kommunikatör och grafisk formgivare på HandelsMarketing och som kommunikatör på Trafikverket. Hon har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap från Göteborgs universitet. Elin arbetar på Gullers Grupp i Göteborg.

Johan Holmer

Har tidigare arbetat med kommunikation på Henkel Norden samt praktiserat på Handelskammaren. Han har nyligen avslutat sina studier i strategisk kommunikation vid Lunds universitet och kommer arbeta på Gullers Grupp Syd.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gullers Grupp

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.