Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Gullers Grupp köper Matter

Publicerad: 17 maj 2018, 11:22
Uppdaterad: 17 maj 2018, 11:26

Medarbetare på Matter från vänster: Lovisa Håkansson, Anders Wallner, Charlotte Henriksson, Anton Modin och Jacob Andrén.

Gullers Grupp stärker upp i Göteborg genom att förvärva contentbyrån Matter.


Ämnen i artikeln:

Gullers Grupp

I början av 2018 köpte Gullers Grupp Göteborgsbyrån Sturm&Drang. Nu stärker man sin position i Göteborg ytterligare genom att förvärva contentbyrån Matter, som finns både i Göteborg och i Stockholm.

De senaste åren har Matter varit delaktiga i flera uppmärksammade kampanjer, bland annat ”805 Million Names” med World Food Programme, ”Zlatan @work” med Vitamin Well och flera av Volvo Cars Made by Sweden-kampanjer tillsammans med Forsman & Bodenfors.

– Matter ligger i framkant i det nya kommunikationslandskap som växer fram. Man är på ett sätt traditionella, oerhört skickliga, historieberättare, men man sprider sina berättelser i moderna format via många olika plattformar för att få ut största möjliga effekt. På en marknad där allt mer bygger på relationer och förtroende kommer den här typen av kommunikationsinsatser bara att bli mer efterfrågade, säger Hans Gennerud, vd på Gullers Grupp, i ett pressmeddelande.

Mathias Eriksson, ägare och grundare av Matter:

– Vi har alltid levt efter devisen "värdefullt innehåll överallt". För en matterian är det naturligt att se sin kund som samhällsaktör. Nu skalar vi upp det vi byggt i Matter genom att joina en av Sveriges snabbast växande byråer och det ska bli mycket spännande att se vad det kommer innebära för våra kunder och för byråbranschen. Matter och Gullers Grupp delar synen om att kommunikation ska skapa värde, för mottagaren, för avsändaren och för samhället i stort. Det här är en riktigt bra matchning.

Matters vd Charlotte Henriksson och byråns övriga medarbetare tar plats på Gullers Grupps kontor i Göteborg och Stockholm.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gullers Grupp

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.