Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Guldäggsjubel på storbyråerna

Publicerad: 25 Mars 2011, 12:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:16

Filip Nilsson, Andreas Dahlqvist och juryordförande Anna Qvennerstedt om nomineringsregnet över sina byråer.


Efter att guldäggsnomineringarna offentliggjorts stod det klart att DBB Stockholm fått flest nomineringar med femton stycken.

– Det känns jättekul, och extra roligt att det blev en sådan bredd mellan olika kunder och kategorier, säger Andreas Dahlqvist, kreativ chef på DDB.

Därefter kom Forsman och Bodenfors med elva nomineringar.

– Det känns väldigt bra faktiskt. Man vill ju alltid vinna så helst vill man ju ha ännu fler nomineringar, säger Filip Nilsson, cd på F&B.

Flest nomineringar fick DBB i kategorierna för interaktivt och tidningsannonsering. Dock blev byrån utan nomineringar i filmkategorin.

– Självklart ville vi gärna vara nominerade i filmkategorin. Man vill ju alltid vinna så mycket som möjligt, säger Andreas Dahlqvist.

Vilket bidrag eller kategori tror du mest på?

– Jag vet inte, jag vill inte peka ut någon särskild kampanj, säger Andreas Dahlqvist.

– Nu har jag inte hunnit sätta mig in i konkurrensen men vi har med några som jag tycker sticker ut. På filmsidan har vi gjort några riktigt bra jobb och det jobb som vi gjort för Ikea på designsidan tycker jag är väldigt fint, säger Filip Nilsson.

Guldäggsjuryns ordförande, Anna Qvennerstedt, till vardags copywriter på F&B är nöjd med årets startfält.

– Det känns som ett bra år och jag är väldigt nöjd med juryns arbete. Förra året var ett exceptionellt bra år och riktigt samma höjd når vi kanske inte i år, men jag tycker vi har fått en bra skörd.

Forsman & Bodenfors fick elva nomineringar. Vilket bidrag tror du mest på?

– Jag har haft lite dålig koll, jag trodde faktiskt inte att vi hade fått så många nomineringar så det var en glad överraskning. Men jag bör nog inte lyfta fram något särskilt, säger Anna Qvennerstedt.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Stephan Drenzel

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.