söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Guldägget ska prisa art directors

Publicerad: 12 januari 2017, 12:58
Uppdaterad: 12 januari 2017, 13:28

Från vänster: Jessica Bjurström, vd på KOMM, Tove Langseth, Guldblicksakademiens ständiga sekreterare, och Johan Markström, Citypaketet.

Guldägget inför AD-priset "Guldblick" inför årets Guldäggsgala. "På tiden att man instiftar ett pris för att lyfta fram de bästa exemplen inom just art direction", säger DDB:s Tove Langseth.


HF


Under flera år har det diskuterats om det inte ska införas ett pris för art directors i reklamtävlingen Guldägget.

Tillsammans med partnern Citypaket introduceras nu AD-priset "Guldblick".

Motiveringen till den vinnande kreatören lyder:

"För att uppmuntra till högre kvalitet och större uppfinningsrikedom inom svensk kommunikationsformgivning har Guldägget instiftat Guldblick. Guldblick premierar god art direction och tilldelas den kreatör som gjort det mest imponerade formgivningsjobbet under föregående år."

I samband med införandet av priset instiftas en akademi för "Guldblick" bestående av sex Art directors med DDB:s vd och art director, Tove Langseth, som ständig sekreterare.

Övriga fem, som år 2016 vann varsitt Guldägg, kommer löpande bytas ut när årets vinnande profil flyttar in.

– Förmågan att uttrycka sig visuellt är lika gammal som det mänskliga släktet, men är kanske idag mer avgörande än någonsin för att väcka känslor och förmedla budskap, säger Tove Langseth i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Därför känns det naturligt, och verkligen på tiden, att man instiftar ett pris för att lyfta fram de bästa exemplen inom just art direction. Juryarbetet kommer, minst sagt, bli väldigt trevligt för ögonen. De ser fram emot att njuta, förvånas och chockas.

Här är årets akademimedlemmar:

Rikard Holst, art director på IngoKarin Frisell, art director på Forsman & BodenforsFredrik Josefsson, art director på Round & RoundLotta Mårlind, art director på GarbergsJohan Landin, art director på Åkestam Holst

Vinnaren av Guldblick utses av Guldblicksakademien och priset delas ut på Guldäggsgalan som äger rum den 4 maj på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Inlämningen till Guldblick öppnar den 17 januari med deadline den 3 februari, och ansökan är gratis.

Tävlingsbidrag är alster som producerats och publicerats i Sverige under 2016.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev