Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Göteborgsbyråer enas efter #sistabriefen

Publicerad: 18 december 2017, 13:25
Uppdaterad: 18 december 2017, 14:30

I efterdyningarna av uppropet #sistabriefen går 24 Göteborgsbyråer samman för att stoppa sexuella trakasserier. "Alla ska kunna jobba utan att utsättas för trakasserier och orättvisor", skriver 24 byråledare i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

metoo

Den 28 november samlade sig över 2000 kommunikatörer och reklamare i det gemensamma uppropet #sistabriefen.

Genom uppropet krävde man ett slut på sexuella trakasserier, övergrepp och sexism i reklam-, pr-, och kommunikationsbranschen.

Nu sluter 24 byråer i Göteborg upp för att gemensamt samarbeta mot trakasserier och ojämnställda förhållanden i kommunikationsbranschen.

"Det är viktigt att det sker en faktisk förändring till följd av #sistabriefen. Det handlar om mänskliga rättigheter. Då får man lägga konkurrensen åt sidan och jobba", menar de 24 byråledare som idag måndag träffades för att starta samarbetet.

Tanken är att ledarna från de olika byråerna ska träffas minst fyra gånger per år.

"Ambitionen med det här initiativet är att sätta en gemensam standard för hela reklambranschen. Alla ska kunna jobba utan att utsättas för trakasserier och orättvisor. Vi hoppas såklart att vi kan inspirera våra kollegor i resten av Sverige att också gå ihop och göra något på allvar".

Nästa möte ska äga rum i januari nästa år och ska mynna ut i en gemensam handlingsplan.

Byråerna som medverkar:

Alexén Avehall AdvisoryAOKIChange the AgencyCordovanEhrenstråhle EllermoreForsman BodenforsManifest PRMilkMore AllianceNine YardsNOWANyla DesignParadigmSandberg TryggSCP GreySpoonStendahlsUncle UnicornValentin ByhrWe Are ReagentWhere is my ponyWelcomeWe Made You Look Good

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

metoo

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev