Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Göran Åkestam slutar som vd på Åkestam Holst

Publicerad: 17 April 2015, 07:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:04

UPPDATERAD. Göran Åkestam slutar som vd. Uppdraget tas över av Petronella Panérus från Great Works.


Ämnen i artikeln:

Great WorksÅkestam Holst

Göran Åkestam lämnar vd-uppdraget i den egna byrån Åkestam Holst, skriver Resumé. Han blir dock kvar på byrån till år 2016 – minst.

– Jag kommer att vara senior kreativ rådgivare, vilket inte ska förväxlas med creative director. Jag är mer ett bollplank och det är också så jag har jobbat vid sidan om vd-skapet sedan jag slutade ha egna kunder. Jag kommer kunna göra mer av det jag tycker är roligast, sen blir det upp till arbetsgrupperna och kunderna hur mycket de vill ha mig med, säger Göran Åkestam till Dagens Media.

Hur känns det?

– Jag är faktiskt jätteglad. Många frågar mig om det inte känns vemodigt, men det känns bra. Att driva reklambyrå är dygnet runt-jobb och har varit det i 17 år, så det är klart, det är också en press som lättar. Min mardröm har varit att tänk om allt går åt helvete, tänk om jag inte lyckas driva en bra byrå. Det är en hårt konkurrensutsatt bransch men nu känner jag att jag kan lämna över med stor stolthet, därmed är jag glad.

– Jag kanske kommer att uppleva det jätteannorlunda i höst. Jag är nyfiken på hur det kommer att kännas, men jag tror att det blir helt problemfritt. Jag har inget behov av att vara mitt i och bestämma hela dagarna, jag älskar reklam.

Ny vd för byrån blir tidigare Great Works-vd:n Petronella Panérus.

– Jag är 61 år så förr eller senare måste det ske en "transition" på något sätt. Nu har vi hittat ett sätt att göra det på ett perfekt sätt. Vi gör det i god tid innan jag ska sluta på byrån och, tack vare att vi ingår i NOA-nätverket, kunde vi hitta en bra lösning med Petronella, säger Göran Åkestam.

Var det viktigt att det var någon från samma byrånätverk?

– Ja, jag tycker att det underlättar. Det finns en bra sak med att det kommer någon utifrån, någon som inte jobbar här på byrån, man är inte belastad av hur saker och ting görs varje dag. Det finns otroligt duktiga medarbetare som skulle kunna komma i fråga men de har sina roller och de behövs där. Spontant tror jag att det skulle vara svårt att rekrytera externt. Det här blir en semilösning, säger Göran Åkestam.

Petronella Panérus ser inte skiftet som så dramatiskt, eftersom Great Works och Åkestam Holst redan har mycket samarbeten mellan kunder.

– Jag fick frågan av Göran, Thomas och Kenneth och sa att jag behövde fundera i några dagar. Efter en vecka hörde jag av mig. Jag har trivs väldigt bra på Great Works, men det ska också bli kul att komma till Åkestam Holst som är en större byrå med allt vad det innebär, säger hon till Dagens Media.

Även Kenneth Adenskog, som har haft ansvaret för ekonomi- och personalfrågor, kliver av sina ansvarsområden. Men också han blir kvar på byrån i en rådgivande roll.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Great WorksÅkestam Holst

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.