Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Göran Åkestam om avhoppen

Publicerad: 7 september 2012, 10:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

Sedan i vintras har flera tunga namn lämnat reklambyrån Åkestam Holst och i dag stod det klart att delägaren Nico Hasselström går till Lowe Brindfors. Vd Göran Åkestam håller med om att personalomsättningen är hög.

Ämnen i artikeln:

Åkestam Holst

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Det senaste året har också bland andra Martin Cedergren, Dan Landin, Monica Born, Patrick Dry och Cecilia Bauman lämnat Åkestam Holst.

– Det kanske har varit en lite högre personalomsättning just nu, genom alla år har vi haft en låg personalomsättning. Men nu har vi fyra personer på väg in, så netto tror jag inte att det blir så stor skillnad, säger Göran Åkestam.

Vad beror den höga personalomsättningen på?

– Varje person som slutat måste ses som ett enskilt fall. Det känns inte som om vi har en förändrad byråkultur som blivit hårdare eller mindre omfamnande.

– Vi försöker hela tiden vara självkritiska, men jag ser inget mönster bland de som slutat. Tack och lov har vi lätt att rekrytera, så det är inte problematiskt på det sättet.

Göran Åkestam säger att han har förståelse för att folk vill gå vidare i sina karriärer. De senaste åren har antalet anställda legat ganska stabilt på 60-70 personer, berättar han.

– Nico är ju ett speciellt fall eftersom han har varit här hela sitt yrkesliv. Alla andra projektledare har varit på flera byråer och även provat kundsidan så jag förstår att han vill prova en annan arbetsplats efter elva år. Jag önskar honom all lycka.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev