Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Göran af Klercker: "Jag ska ge mig själv ett break"

Publicerad: 15 Mars 2013, 14:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:50

Göran af Klercker lämnar Aegis och Carat efter snart åtta månader på dubbla vd-stolar. Men han har inget nytt jobb att gå till.


Ämnen i artikeln:

Amanda KoutraAegisCarat

Göran af Klercker har varit vd för Aegis Sverige i tio år. Sedan i september förra året har han även varit vd på Carat, en roll han tog över efter Amanda Koutra som tvingades bort av styrelsen.

Men det blev en tuff höst på Carat. Byrån tappade uppdraget för Svenska Spel, som man sedan valde att stämma, Expert gick i konkurs och Telenor valde att gå till Omnicom. I början på 2013 lade man dessutom ner kontoret i Malmö och tvingades säga upp personal.

– Jag har suttit på dubbla vd-stolar i snart åtta månader och det sliter lite faktiskt. Men hösten är ingen direkt anledning till beslutet, säger Göran af Klercker till dagensmedia.se.

– Jag har gjort detta i snart elva år och har givetvis försakat en massa andra grejer som jag vill få chans att ta igen, som familjen, kroppen och fritidsintressen.

Göran af Klercker har inget nytt jobb att gå till.

– Jag ska ge mig själv ett break. Jag är otroligt stolt över vad vi har gjort, men det kan också vara tid att låta någon annan komma in med nya idéer.

Planen är att lämna Aegis och Carat redan i mitten av april. Innan dess ska han lämna över till Patrik Gamryd, som blir tillförordnad koncernchef, och Mads Bredal som tillfälligt tar över Carat Sverige.

Det blir alltså återigen ett tudelat ledarskap.

– Vi har sagt att vi ska kunna göra detta på 3-4 veckor. Annars blir man snabbt en rundningskon, så ju snabbare man kan sätta in någon annan som kan fatta beslut desto bättre. Dessutom är det min önskan att göra en snabb avlämning.

Vad är det första du ska göra när du lämnar?

– Jag ska ta hand om min kropp, komma igång med att träna, leva ett sunt liv och sova på nätterna.

LÄS OCKSÅ:

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Amanda KoutraAegisCarat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.