Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Göran af Klercker blir vd på Publicis Media

Publicerad: 18 augusti 2017, 10:53
Uppdaterad: 18 augusti 2017, 12:31

Lämnar vd-rollen på Nine Yards för att bli vd på Publicis Media Sweden.


Ämnen i artikeln:

Göran af KlerckerPublicis

Göran af Klercker utses till vd för Publicis media Sweden och efterträder Jonas Dahlquist som lämnade bolaget tidigare i år. I uppdrag ingår att utveckla och driva tillväxt för Publicis Media.

– Göran af Klercker är en väldigt erfaren ledare inom vår bransch och jag ser fram emot att arbeta med honom. Han har fantastiska meriter av att driva transformation och digitalisering i sina tidigare roller. Jag är väldigt glad att han är tillbaka i familjen, säger Leif Aa. Fredsted, styrelseordförande och vd för Publicis Media i Norden, i ett pressmeddelande.

Göran af Klercker har över 20 års erfarenhet av medie- och kommunikationsbranschen. Han har bland annat haft ledande roller på TV3 Sverige och flera mediebyrågrupper.

År 2002 blev han vd för dåvarande Caratgruppen och var med och byggde upp Aegis Media Sverige. Senaste kommer han från rollen som vd på byrån Nine Yards, som nu tas över av byråns strategichef och medgrundare Fredrik Göransson.

– Jag ser verkligen fram emot min nya roll och att få vara med att fortsätta utveckla och växa Publicis Media i Sverige och Norden tillsammans med flera av branschens mest talangfulla kollegor. Publicis Media har för mig alltid varit en föregångare inom medie- och kommunikationsplanering och deras fokus och planer för fortsatt utveckling ser extremt spännande ut. Jag är glad och ödmjuk inför att få bli en del av detta team, säger Göran af Klercker, i ett pressmeddelande.

Publicis Media Swedens ledningsgrupp kommer bestå av Göran af Klercker, Anna Hjalmarsson, vd Zenith, Liv Sandberg, vd Starcom, Johan Pettersson, practice lead Publicis Media samt Joakim Lundberg, CFO Publics Media.

Göran af Klercker tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Göran af KlerckerPublicis

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.