Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Google byter byrå

Publicerad: 18 december 2017, 14:14
Uppdaterad: 18 december 2017, 15:29

UPPDATERAD. Google avslutar samarbetet med Prime.


Ämnen i artikeln:

GooglePrime

Google Sverige väljer att avsluta samarbetet med pr-byrån Prime. Ny partner blir istället Edelman Deportivo.

Anledningen till bytet är att Google vill öka den kreativa höjden i kampanjerna.

– Google går mot ett spännande år med många intressanta projekt och lanseringar i Sverige. I syfte att höja den kreativa höjden föll valet till slut på Edelman Deportivo, som har bevisad spetskompetens just inom marknadskommunikation, säger Farshad Shadloo, pr-chef på Google Sverige.

Edelman Deportivo har redan börjat jobba med den nya kunden.

– Google är ett drömvarumärke att jobba med. Det är spännande på mång plan och eftersom vi jobbar med att skapa en kultur kring varumärken så känner vi att här finns mycket att bygga, på både kort och lång sikt, säger Lotta Onajin, vd på Edelman Deportivo.

Exakt när de första resultaten av det nya samarbetet rullar ut är inte riktigt klart, men det blir någon gång under våren, berättar Lotta Onajin.

– Just nu har vi ett pågående arbete där vi mappar vilka kulturella sammanhang som engagerar målgruppen för att sedan visa hur Googles produkter kan skapa mening i dem och hur vi kan använda det som kraft i arbetet. Det går tillbaka hur vi jobbar med förtjänade kanaler och hur vi skapar uppmärksamhet för varumärken.

Hur stort är uppdraget för Google?

– Det är ett stort uppdrag som varumärke, det ligger prestige i att jobba med Google och det är ett fantastiskt spännande uppdrag. Men någon exakt byråintäkt vill jag inte uttala mig om och vet heller inte riktigt.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GooglePrime

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev