Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Byråer

Getupdated vill sälja Mediaanalys

Två av grundarna köper tillbaka Getupdated-bolaget Mediaanalys.


Publicerad 2010-04-07 13:57
Uppdaterad 2015-12-06 15:45

Ämnen i artikeln:

Getupdated

Dela artikeln:

Getupdated köpte 51 procent av aktierna i det Kalmarbaserade bolaget Mediaanalys år 2007. Nu har man tecknat en avsiktsförklaring om att sälja innehavet till minoritetsägarna, som består av grundarna.

Priset är 32 miljoner kronor, vilket skulle ge Getupdated en reavinst på 17 miljoner kronor.

Anledningen, enligt ett pressmeddelande från Getupdated, är att koncernen vill fokusera på de helägda bolagen och att man vill frigöra kapital för ”att skapa tillväxt i vår kärnverksamhet, organiskt eller genom eventuella kompletterande förvärv".

Getupdateds vd Paul Yates säger att Mediaanalys har varit ”en bra investering”.

– Affären gör att vi helt kan fokusera på vår helägda verksamhet inom sök- och internetmarknadsföring utan att riskera att hamna i intressekonflikter inom koncernen, säger Paul Yates i pressmeddelandet.

Mediaanalys omsatte 30 miljoner kronor år 2008 och redovisade ett resultat på 1,7 miljoner.

Tidigare dömdes Mediaanalys vd till villkorlig dom och dagsböter för sexuellt ofredande. I höstas, då anklagelserna fördes fram, fick han sparken av Getupdated. Han är en av tre grundare, men är inte med och köper tillbaka bolaget.

Martin Schori

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.