Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Byråer

Garbergs ska sälja airbag för cyklister

Hövding väljer Garbergs och Neumeister för att nå framtida vision.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 15 Oktober 2015, 08:40
Uppdaterad: 06 December 2015, 20:25

Ämnen i artikeln:

Garbergs

Hövding, företaget bakom airbagen för cyklister, inleder nu ett nytt reklam- och varumärkessamarbete med byråkombinationen Garbergs och Neumeister.

Vd Fredrik Carling säger till Dagens Media att han hoppas de två byråerna kommer komplettera varandra och hjälpa Hövding att nå den framtida visionen om att vara det självklara, säkraste valet för alla cyklister.

– Hövding har inte haft den här typen av samarbeten förut, men nu känner jag att vi har nått en nivå där vi behöver ta in extern expertis för att säkerställa ett starkt varumärkesarbete.  Försäljningen av vår aribag ökar i både Sverige och andra länder, vilket är en naturlig anledning för oss att börja jobba med duktiga, externa parter.

Fredrik Carling menar att många byråer har hört av sig under åren med intresse av att samarbeta med företaget, vilket han tror beror på innovationshöjden på produkten.

Efter att ha valt ut ett axplock av de som visat intresse samt gjort egna efterforskningar, föll valet på Neumeister och Garbergs.

– Neumeister visar en strategisk skärpa och en förmåga att omvandla det till ett varumärkesuttryck som imponerar på mig. Garbergs har en fantastisk kreativitet och en oräddhet som innebär att de utmanar oss på flera fronter. Det ska bli väldigt spännande att arbeta med båda byråerna och gå allt bredare i vår kommunikation och bygga ett budskap som sätter produkten i sin rätta kontext, säger Fredrik Carling.

Hövding är en cykelhjälm bestående av en krage innehållande en airbag som cyklisten bär kring halsen. Airbagen löser ut först vid en olycka och är utformad som en huva som omsluter och skyddar cyklistens huvud och nacke.

Hövding har sitt säte i Malmö och de båda byråerna är även etablerade med kontor i staden.

Ämnen i artikeln:

Garbergs

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.