Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Gadd begärs i konkurs

Publicerad: 14 Augusti 2015, 11:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:54

Direktmarknadsföringsbyrån Gadd Direct har begärts i konkurs.


Ämnen i artikeln:

Gadd

Konkursansökan kom in till Stockhoms tingsrätt den 6 augusti.

Enligt Gadds bokslut för 2014 omsatte byrån 13 miljoner kronor förra året och gjorde en förlust efter finansiella poster på 700 000 kronor. Rörelseresultatet var en förlust på 685 000 kronor.

I bokslutet skrev företagsledningen att de " förväntar sig en stabil och trygg tillväxt under de närmaste åren".

År 2013 gjorde bolaget en förlust på 269 000 kronor.

Gadd grundades 199 och var så sent som i våras nominerade till en Guldnyckel för sitt samarbete med If. Bland byråns kunder finns även bland annat Skandia.

I ett mejl till Dagens Media skriver Gadds vd Stig Ludvigsen att byrån själv ansökt om konkurs på grund av likviditetsbrist efter en tung vår:

"Vi ansökte själva om konkurs för företaget för en dryg vecka sedan då vi tyvärr inte såg någon möjlighet att driva vidare på ett försvarbart sätt. Rent konkret var det likviditetsbrist efter en tung vår och intäktslös sommar som låg till grund för beslutet", skriver Stig Ludvigsen och fortsätter:

" Paradoxalt nog har vi under första halvåret haft fler uppdragsgivare (ett antal nya och majoriteten av de gamla) jämfört samma period förra året. Vi har dessutom genomfört ett större besparingsprogram och har därför också haft betydligt lägre kostnader. Vi hade därför förstås hoppats på ett helt annat resultat än det som nu uppstod. Emellertid har flera av de större uppdragsgivarna skjutit upp och/eller dragit ner kraftigt på både antal och omfattning av beställda arbeten. Vilket vi tyvärr inte haft möjlighet att parera i tid." 

På sin Facebook-sida skriver Gadd att byrån nu läggs ner:

" Tack för en fantastisk resa.

Det är med tungt hjärta – men framför allt extremt många goda minnen vi avslutar kapitlet Gadd efter mer än 16 års verksamhet.

Gadd slog upp portarna den 19 januari 1999 och innehar med 6.011 dagar i drift f.n. rekordet som den längst levande DM/RM-byrån i svensk reklamhistoria.

Vi vill rikta ett stort tack till de ca 75 anställda som varit med om hela eller delar av resan, och till de mer än 1.000 kontaktpersonerna hos 150 olika uppdragsgivare och alla leverantörer och partners vi haft förmånen att lära känna under resans gång. Tillsammans har vi genomfört smått imponerande nästan 6.000 projekt - och haft väldigt roligt på vägen!

På återseende! Stig & vännerna på Gadd"

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gadd

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.