Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Friends byter reklambyrå – Molly Sandén i första filmen

Publicerad: 13 Augusti 2015, 05:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:54

Antimobbningsorganisationen Friends väljer Ahlstrand & Wållgren som ny reklambyrå.


Ahlstrand & Waållgren blir huvudbyrå för organisationen Friends som arbetar med att förebygga mobbning i skolor, förskolor och idrottsföreningar.

Fokus i uppdraget reklamuppdraget är att öka insamlingen mot privatpersoner. För att lyckas krävs en ny inriktning på kommunikationen, med mer tyngdpunkt på vad organisationen faktiskt åstadkommer säger Friends generalsekreterare Lars Arrhenius i ett pressmeddelande.

– Friends har ett urstarkt varumärke och varumärkeskännedom. Men ett starkt varumärke räker inte. Vi måste bli bättre på att visa vad vi faktiskt gör och få fler människor att stödja Friends, säger han.

– Därför har vi valt en ny byråpartner i Ahlstrand & Wållgren. De förstår oss och vilken väg vi måste vandra för att komma framåt. De har även en mission som handlar om att leverera resultat – något som vi måste fokusera hårdare på när det gäller vår insamling.

Ahlstrand & Wållgren håller nu på med några olika Friends-projekt inför skolstarten.

I dag släpps byråns första kampanjfilm för organisationen. I filmen artisten Molly Sandén ser tillbaka på det obehag hon kände inför skolstarten.

– Vårt uppdrag är glasklart, vi ska få fler att förstå vad Friends gör och få fler personer att aktivt stödja Friends ekonomiskt, säger Joakim Wållgren, cd på Ahlstrand & Wållgren, i pressmeddelandet.

Friends jobbade tidigare på Lowe Brindfors.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.