Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Fredrik Wass till Rebel & Bird

Publicerad: 19 januari 2016, 09:30
Uppdaterad: 19 januari 2016, 09:32

Fredrik Wass.

Kommunikationsbyrån rekryterar digitalprofilen Fredrik Wass.

Ämnen i artikeln:

Intellecta Corporate

AT


Digitalprofilen Fredrik Wass, som har en bakgrund som både journalist och strateg, rekryteras nu till Rebel & Bird.

Han kommer direkt från Intellecta Corporate, där han har jobbat ett antal år som strategisk rådgivare med bland annat innehålls- och spridningsstrategier, webbkoncept och redaktionell produktion.

Fredrik Wass har sedan länge profilerat sig på det digitala området genom den egna bloggen Bisonblog som han startade 2004, samt genom olika branschbloggar.

– Det som lockade hos Rebel & Bird är framför allt deras bredd. De jobbar med väldigt spännande kunder som Spotify och King, men även traditionella bolag, som exempelvis försäkringsbolag. Dessutom har de ett intressant grepp som är lite nytt för mig, där de har en approach till marknadsföring och kommunikation som lägger fokus på produktutveckling som en del av tillväxt, säger Fredrik Wass till Dagens Media.

Hur känns det att gå från Intellecta Corporate till en mindre byrå?

– Det känns roligt, eftersom det innebär att få vara med och bygga upp. På en mindre arbetsplats finns det också större utrymme att hitta nya sätt att jobba på och det är enklare att omvärdera när någonting inte funkar. Man har inte lika mycket traditioner att ta hänsyn till.

Vad hoppas du bidra med hos Rebel & Bird?

– Jag tror att jag framför allt kan bidra med mitt innehållstänk, eftersom jag har erfarenhet från både journalistiken, spridningsstrategier och sociala medier-strategier.

Finns det någonting nytt du vill ägna dig åt?

– Produktutvecklingsspåret är nytt för mig, dessutom att få jobba närmare kärnan i bolagen. Som konsult är det vanligt att jobba mot marknadsavdelningen, men min känsla kring Rebel & Bird är att man kommer in på en annan nivå och jobbar mer direkt mot exempelvis vd:n. Dessutom har Rebel & Bird en väldigt trevligt och bra byråkultur, vilket är en stor anledning till att jag går dit. De satsar mycket på sin personal och ser de anställda som en stor tillgång.

Fredrik Wass börjar på Rebel & Bird den 8 februari. Han tar även med sig kollegan och analysexperten Jasmin Yaya från Intellecta Corporate.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev