Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Fredrik Talén om nya byrån

Publicerad: 25 september 2012, 13:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:10

Den tidigare Mindsharechefen Fredrik Talén startar mediebyrån ExB Mash med ExB som delägare. Byrån ska vara en fullservicebyrå, berättar Fredrik Talén för dagensmedia.se.


MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Fredrik Talén är majoritetsägare i den nya byrån och delägare är ExB – en förmedlingsbyrå som det stormade rejält kring för ett par år sedan då bolaget anklagades för bulkköp och mutor.

– Deras affärsmodell får stå för dem och vad de gör kan inte jag kommentera. Men jag kan konstatera att de har en framgångsrik affär och företag rent resultatmässigt och nöjda kunder så vitt jag vet. De har lyckats väl med det de gör, säger Fredrik Talén.

Han slutar formellt på Mindshare 28 september och drar igång den nya byrån 1 oktober. Därför är Fredrik Talén förtegen om detaljerna.

– Jag kan inte kommentera några kunder just nu.

Hur mycket ska byrån omsätta det första året?

– Vi har inte satt något omsättningsmål, min ambition är inte att bli den som omsätter mest, utan vi ska vara en välmående byrå med en god och sund affär. Ambitionen är att vara den bästa och vassaste byrån i Sverige.

Vad skiljer ExB Mash från andra byråer?

–Jag har känt att det finns en avsaknad av att skapa tid och jobba proaktivt med kunder och jag tror att det finns mycket att utveckla inom planning, kommunikation och strategi. Vi ska ha samma basservice som en mediebyrå ska ha, men vi ska inte utgå från normen om hur en mediebyrå ska se ut.

– Istället ska vi jobba med nätverk, jag har jobbat i branschen i 12 år och träffat många fantastiskt duktiga människor, för att säkerställa att vi får det bästa resultatet utan att hämmas av vad vi kan tillhandahålla inhouse.

Ska du anställa någon personal?

– Det är heller inget jag kan kommentera idag, men det är något jag kommer att se över väldigt snart.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev