Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag20.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Fortum i jättepitch – Garbergs kan tappa storuppdrag

Publicerad: 10 December 2013, 11:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:54

Eljätten Fortum söker ny huvudbyrå – för både Sverige och Finland, kan Dagens Media avslöja.


Ämnen i artikeln:

GarbergsFortum

Garbergs har varit Fortums huvudbyrå sedan början av 2008 Nu riskerar Garbergs att tappa storkunden. Detta efter att Fortum har valt att gå ut i en stor reklambyråpitch, som pågår nu.

Enligt uppgift till Dagens Media är det Fortums finske kommunikationschef Aki Koskinen som är ytterst ansvarig för pitchen – som tycks innebära en stor förändring i eljättens kommunikationsstrategi.

I dagsläget jobbar Fortum med lokala byråer på respektive marknad. Men i pitchen söker Fortum en ny huvudbyrå för både Sverige och Finland, samt i viss mån även de baltiska länderna.

När Garbergs vann Fortum uppgavs att kontot blev byråns näst största, efter Telenor. Enligt Resumé skulle kontot generera sju miljoner kronor årligen i byråintäkt.

Det nya uppdraget beräknas generera en byråintäkt på uppemot tio miljoner kronor årligen för den segrande byrån.

Fortum räknar med att ha valt byrå i början av nästa år.

Enligt uppgit till Dagens Media är Garbergs, Fortums nuvarande byrå i Sverige, med i pitchen. Dock saknas de största svenska byråerna som Forsman & Bodenfors, Åkestam Holst och DDB Stockholm, eftersom de redan jobbar med andra elbolag.

Forsman & Bodenfors jobbar med Eon. Åkestam Holst vann nyligen uppdraget som Skellefteå Krafts nya huvudbyrå. DDB Stockholm jobbar med Fortums kanske största konkurrent Vattenfall.

På Fortum vill man inte uttala sig om pitchen.

– Vi kommenterar inte sådant, säger presschefen Christina Almgren.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

GarbergsFortum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.