Forsman och Bodenfors flyttar

2017-09-13 11:10  
Konceptbild för Magasin 113 i Frihamnen av MVRDV och BSK arkitekter

Reklambyrån byter sitt centrala läge mot Frihamnen. "Magasin 113 kan bli det fantastiska hem vi letat efter för att kunna samla alla våra 250 medarbetare i Göteborg", säger Hans Andersson som är projektledare på F&B.

Forsman och Bodenfors i Göteborg lämnar huvudkontoret på Kyrkogatan för ny adress i Frihamnen.

Fastighetsbolaget "Älvstranden Utveckling" skriver i ett pressmeddelande att reklambyrån står på tur att flytta in i Magasin 113, som är en del av Frihamnsområdets mest centrala punkt. Även Göteborgs konsthall kommer att etablera sig i byggnaden.

- Magasin 113 kan bli det fantastiska hem vi letat efter för att kunna samla alla våra 250 medarbetare i Göteborg. Och vi hoppas också kunna vara delaktiga i skapandet av en helt ny, och annorlunda, del av centrum, kommenterar Hans Andersson, som leder projektet på Forsman & Bodenfors.

Lena Andersson är vd på Älvstranden Utveckling:

– Att Magasin 113 får nytt innehåll genom två stora kreativa aktörer, känns som en viktig del i vårt arbete att utveckla Frihamnen till en attraktiv innerstadsmiljö.

Älvstranden Utveckling utvecklar Magasin 113 tillsammans med arkitektkontoren MVRDV och BSK. Arbetet innebär att ta fram en strategi för utvecklingen av Magasin 113 samt gestaltning och projektering av delar av byggnaden – som delvis ska vara färdigställd till 2020, skriver fastighetsbolaget i pressmedddelandet.

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt