onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Forsman & Bodenfors om vinstchanserna i 100-wattaren

Publicerad: 15 oktober 2014, 06:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:18

I kväll avgörs reklamtävlingen 100-wattaren. Forsman & Bodenfors är den byrå som har flest vinstchanser. Bland annonsörerna sticker Ikea ut.

Ämnen i artikeln:

100-wattaren

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Sedan 1990 har Sveriges Annonsörer arrangerat reklamtävlingen 100-wattaren, en tävling som belönar bevisad effekt och kreativitet.

I kväll avgörs årets upplaga av tävlingen, på Cirkus i Stockholm. Flest nomineringar bland byråerna har Forsman & Bodenfors, med sju nomineringar. Bland annat för "Made by Sweden feat Zlatan" för Volvo Personbilar och för "Good Guys Christmas" för Unicef.

– Att få så många nomineringar är fantastiskt roligt. 100-wattaren ligger oss varmt om hjärtat, det är en utmanande tävling på många sätt, man har ingen aning om hur det går. Det är så många variabler juryn ska döma efter, säger Tobias Nordström, planner på Forsman & Bodenfors, till Dagens Media.

Som byrå, vad är roligast att få pris för, effektivitet eller kreativitet?

– Jag tror att de går hand i hand. Effekt och kreativitet är bra bevis på varandra, de kommunicerar väl ihop.

Vad tror du om era vinstchanser?

– Som alltid är jag rädd för att ta ut något i förskott, men vi har stora förhoppningar om att det ska gå bra. Vi har ett par starka case som vi skickat in, men man vet aldrig. Det kommer bli en nervös kväll.

Ni har ju vunnit priser världen över under året. Blir man blasé till slut?

– Nej det blir man inte. Det är nästan lika overkligt hela tiden. Jag tyckte att Clio Awards i New York kändes väldigt speicell att vara på, galan har en lång historia bakom sig, det är väldigt speciellt. Sen är det en annan sak när det är svenska tävlingar, det är de man vuxit upp med.

LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev