Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Forsman & Bodenfors krävs på 300 000 kronor för jubileumsresa till Italien

Publicerad: 22 November 2013, 11:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:55

Som en del av sitt 25-årsjubileum bjöd Forsman & Bodenfors de anställda på konferesresa till Italien. Nu får reklambyrån bakläxa av Skatteverket.


Ämnen i artikeln:

Forsman BodenforsSkatteverket

Det var den 15-18 mars 2012 som en av Sveriges mest hyllade reklambyråer drog till Italien på konferensresa.

Där, i den lilla byn Cison di Valmarino nio mil från Venedig, firade Forsman & Bodenfors 25 år som reklambyrå.

Med på resan deltog i princip alla anställda (113 för att vara exakt) och på schemat stod förutom en konferens om framtiden, en båttur i Venedig, vingårdsbesök på cykel, galamiddag med medeltida tema samt en efterfest med DJ och öppen bar.

Totalt kostade resan drygt 2 miljoner kronor. Resan har bokförts som en konferensresa och var därför enligt Forsman & Bodenfors avdragsgill.

Men enligt Skatteverket innehöll programmet till jubileumsresan för många nöjes- och rekreationsaktiviteter för att den ska vara helt avdragsgill.

Själva konferenstiden har enligt Skatteverket varit "obetydlig".

" Resan till Italien kan enligt Skatteverkets bedömning inte anses utgöra en renodlad konferensresa, delvis en skattemässigt avdragsgill konferenskostnad. Karaktären av nöje och rekreation samt stimulans- eller belöningsåtgärder för personalen har enligt Skatteverkets mening varit påtaglig".

Därför ska resan ses som en skattepliktig förmån till de anställda. Totalt krävs Forsman & Bodenfors på 336 920 kronor i extra arbetsgivaravgifter.

Erik Sollenberg är vd på Forsman & Bodenfors:

– Jag har inga kommentarer till det här. För oss är det ett utagerat ärende. Vi hade lite olika syn på vad som var avdragsgillt och inte men det är saker som händer. Det är inga konstigheter, säger han till Dagens Media.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.