Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Försäkringskassan väljer Lowe Brindfors

Publicerad: 30 augusti 2011, 09:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:00

Försäkringskassans stora reklambyråupphandling är klar. Dagensmedia.se kan i dag avslöja att Lowe Brindfors gick segrande ur striden.


Försäkringskassan väljer Lowe Brindfors. Det kan dagensmedia.se i dag avslöja.

Därmed är den andra delen av myndighetens stora kommunikationsupphandling är klar. Totalt sett tog sig 17 byråer vidare till den slutliga utvärderingen och slogs om kontraktet.

Krisande Scholz & Friends var med i upphandlingens första fas, men diskades då byrån inte "uppfyller kravet på ekonomisk stabilitet". Byråerna Svensson JFM och Åkestam Holst klarade i sin tur inte prövningen av tjänsten.

– Upphandlingen gick till precis som med Prime. Det var helt enkelt den byrå som bäst matchade våra kriterier när det gäller pris och kompetens, säger Katarina Bjerling, strategisk inköpare och ansvarig för upphandlingen till dagensmedia.se

Det var i våras som Försäkringskassan gick ut i sin stora upphandling värd 20-25 miljoner kronor per år. Avtalet för strategisk kommunikation har tidigare gått till Prime.

Avtalet är på två år, med en möjlig förlängning i ett år, och liknar enligt uppgift till dagensmedia.se det som vanns av Prime tidigare i år, med skillnaden att det är inriktat på köpt medieutrymme.

– Vi känner oss mycket glada och hedrade. Försäkringskassan är ett mycket spännande uppdrag eftersom i stort sett alla svenskar kommer i kontakt med dem flera gånger under sina liv. Hela Sverige berörs och på så vis blir det här kanske vårt mest publika uppdrag. Vi ser fram emot att förtydliga vad Försäkringskassan är och föra fram allt bra de bidrar med, säger Bjarte Eide i ett mejl till dagensmedia.se.

Tidigare har Försäkringskassan samarbetat med reklambyrån Garbergs, det avtalet gick dock ut under våren. Och trots att byrån var med och slogs om det nya avtalet valde Försäkringskassan alltså Lowe Brindfors.

– Det är klart att vi tycker det ska bli spännande att jobba tillsammans med Lowe Brindfors. Men det är jätteviktigt att poängtera att vi är nöjda med vårt samarbete med Garbergs. Det har gått jättebra och vi har ju arbetat med dem i många år, säger Ann-Sofi Blomqvist är verksamhetschef på Försäkringskassans infostab.

Beslutet är ett så kallat tilldelningsbeslut och kan dock överklagas inom tio dagar.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News